Електрическия велосипед се характеризира със своята система за подпомагане по време на каране на колело.

Колко често сте искали да отидете на по-голяма дистанция или да изкачите по-стръмен участък с колело, без това да ви коства прекалено много усилие.

ДА и на мен доста често ми се е случвало това. Момента в който подкарах за първи път електрическо колело и постигнах тези си цели, открих и много други ползи от това да имам свой собствен електрически велосипед.

Какво е усещането да караш електрическо колело – карането на електрическо колело е приятно и забавно благодарение на своята система за подпомагане (педал-асистанс това е система която към всяко наше завърване на педалите и според зададеното ниво за подпомагане ни добавя допълнително сила). Възможността да се придвижваме с колело и вятърът да ни гали, да стигнем до желаната цел и да се насладим на прекрасна гледка са част от многото неща. Електрическото колело е създадено да даде възможност и на хора без много опит и физическа издръжливост да постигнат своите цели, а за тези, които искат да надградят своите постижения е едно наистина уникално решение. Да изкачите планината , а когато стигнете своята цел да не сте изплезили език и да не сте останали съвсем без дъх.

Карането на електрическо колело ще ви даде свобода да избирате…

Благодарение на своята система за подпомагане, натоварването на ставите е далеч по щадящо от класическия метод. Системата за подпомагане с режими от 1 до 5 ще направи необходимото, за да се натоварите и насладите от самото каране според вашето желание. Окомплектовката на всяко електрическо колело е базирана изцяло на класически велосипед. Разполага освен с електромотор, така и със скорости за по добро разпределяне на усилието по време на каране.

Електрическото колело се среща най-често в следните две групи:

  • Градски електрически велосипед
  • Планински електрически велосипед

капацитетът на батерията ще ви осигури от 40 км до 70 км подпомагане, като за някои модели и според различната физическа издръжливост – тази разстояния могат да са и над 100 км.