Вашата поръчка
Междинна сума::
0.00лв.
Преглед на поръчката
Приключване на резервацията
вело маршрут пасарел

ВЕЛО МАРШРУТ ЛОЗЕН ПЛАНИНА

яз. Панчарево до яз. Пасарел

Информация за трасето:

този вело маршрут започва от стената на яз. Панчарево от към с. Герман (яз. Паначарево се намира в ЮгоИсточната част на София по пътя за гр. Самоков.  До яз. Панчарево може да стигнете с кола или редовен градски транспорт.)

Потегляме от стената на яз. Панчарево по пътеката навлизаща в лозен планина в ляво от основната пешеходна и вело алея. Маршрута продължава по камениста пътека докато стигне до стар бетонов път, по които се движим до изоставените бетонни постройки. Трасето е изпълнено с много хубави гледки и преминава през сенчестите и слънчеви поляни.

По продължението на този маршрут няма вода – така, че незабравяйте да си вземете вода. Когато стигнете до каменния сипей подсичащ върховете Среден Бачун и Бачун .. в дясно се вижда връх Малък Бабун тук може да се направи пикник. Продължаваме напред към разклона за с.Пасарел – на разклона – хващаме на дясно, с което предстои спускане до голяма поляна с беседка за отмора. Продължаваме по черния път, който ни отвежда в с.Пасарел. От селото се движим посока София по десния бряг на реката – по стария римски път, който ни отвежда до самия яз. Пасарел. Правим кратка почивка и преминаваме по въжения мост на язовира, след което поемаме към София по асвалтовия път София-Самоков.

продължителност – 58,38 км

времетраене – 5,30 часа

денивелация – 980 метра

ниво на сложност (1-7) – 4+